Skip to main content

Skovbegravelse

I gamle dage fik afdøde typisk en traditionel kistebegravelse på en kirkegård. I dag er der flere muligheder, når det handler om det sidste hvilested. En af disse er en skovbegravelse. Skovbegravelse er faktisk ikke så nyt et fænomen endda. Det har i Danmark været en mulighed siden 2008, og efterspørgslen efter skovbegravelse stiger.

Bliv stedt til hvile i den smukke, danske bøgeskov

Den ”lokale” skovbegravelsesplads i Vordingborg er Vintersbølle Skov under Petersgaard Gods.

Petersgaard Urnegravplads har en unik placering helt ud til havet. Skoven ligger indenfor strandbeskyttelseslinjen, og den særlige kystnære placering er fredet. Det betyder, at der ikke må placeres elementer, der ikke findes naturligt på stedet. Derfor er det ikke muligt at lægge mindeplader i skovbunden. Det er derimod muligt at hænge mindre mindeplaketter på træerne med afdødes navn og data.

Hvordan tilkendegiver jeg mit ønske om en skovbegravelse?

Hvis du ønsker at blive begravet på en skovbegravelsesplads, er det en god idé at nedfælde dette i dokumentet ”Min Sidste Vilje”. Når du har udfyldt dokumentet, opbevarer vi gerne en genpart, hvis du foretrækker dette. Har du brug for gode råd eller hjælp med at udfylde dokumentet, er du velkommen til at kontakte os.

Fik du inden din død ikke udtrykt ønske om skovbegravelse, kan dine pårørende vælge en skovbegravelsesplads på dine vegne. Skovkirkegården sidestilles med en traditionel kirkegård, og Kirkeministeriet skal derfor ikke informeres.

Er det muligt at reservere en plads på skovkirkegården nu?

Når dit ønske er nedfældet, har du mulighed for at reservere plads på en skovbegravelsesplads. Det er en god idé at tage familien med for at vise dem det sted, du vælger.

Det er som regel en stor hjælp for de efterladte, at de kender til afdødes sidste ønsker. Og en tur som denne hjælper ofte med at åbne op for den svære samtale.

 

Vil du vide mere

Vil du vide mere om skovbegravelse, står vi til rådighed. Kontakt os på 55 34 50 10 eller send os en mail her.

Du kan kontakte os hele døgnet